WMB Consultancy 1
Home Over ons
 
logo
 
....Kwaliteit
....Milieu
....MRF keurmerk
... Duitse VIHB

 

 

 

 

 

 

VIHB registratie Duitsland

Bedrijven die zich in in Duitsland bezig houden met het vervoer van, inzamelen van, handelen met of bemiddelen in ongevaarlijke afvalstoffen moeten zich vanaf 1 juni 2012 registreren.

Net zoals de buitenlandse afvaltransporteurs verplicht waren om in Nederland een VIHB-certificaat aan te vragen, zo zijn de Nederlandse transportbedrijven en "eigen rijders" nu verplicht om in Duitsland geregistreerd te zijn wanneer zij in Duitsland afvalstoffen transporteren.

Uit contacten met de Duitse overheid is gebleken dat bedrijven die rechtstreeks inkopen of containers wegzetten bij klanten in Duitsland ook over een Sammler, Händler- en Maklernummer moeten beschikken.

Inmiddels is Duitsland begonnen met de controles. Bij ontbreken van het document ontvangt u een boete van € 3800,-- en kunt u de containers laten staan.

De Duitse VIHB-regeling houdt in dat bedrijven worden opgenomen in een databank welke, bij aanhouding van het transport, geraadpleegd kan worden door de Duitse autoriteiten.

Van de Duitse overheid ontvangt u een document met uw registratiegegevens. Een fotokopie van dit document moet in de vrachtwagen aanwezig zijn.

Komt u er niet helemaal uit dan zijn wij u graag van dienst bij uw Duitse VIHB-registratie en kunnen wij deze volledig voor u verzorgen.

Ook kunnen wij via een spoedprocedure een tijdelijke vergunning voor u verzorgen waarmee u diezelfde dag nog kunt beginnen met uw transport.

U kunt ons bereiken op  038 - 230 0614