WMB Consultancy 1
Home Over ons
 
logo
 
....Kwaliteit
....Milieu
....MRF keurmerk
... Duitse VIHB
...Belgische VIHB

 

 

 

 

 

 

VIHB registratie België

Bedrijven die zich in in België bezig houden met het vervoer van, inzamelen van, handelen met of bemiddelen in ongevaarlijke afvalstoffen moeten zich registreren.

Net zoals de buitenlandse afvaltransporteurs verplicht waren om in Nederland een VIHB-certificaat aan te vragen, zo zijn de Nederlandse transportbedrijven en "eigen rijders" verplicht om in België geregistreerd te zijn wanneer zij in België afvalstoffen transporteren.

In België gelden verschillende regimes:

Vlaanderen

  • Wanneer u alleen ongevaarlijke afvalstoffen transporteerd in Vlaanderen dan kunt u volstaan met de Nederlandse VIHB
  • Zodra u echter wilt optreden als inzamelaar, handelaar of bemiddelaar dan dient u een registratie aan te vragen bij de OVAM

Wallonië

  • In Wallonië dient u in alle gevallen een registratie aan te vragen bij de bevoegde instantie. Let hierbij wel op: u dient alle vrachtwagencombinaties en chauffeurs te registreren. Bij een wijziging dient u daarom een nieuwe registratie aan te vragen. Deze is overigens gratis.

Brussels Gewest

  • Ook in het Brussels Gewest dient u in alle gevallen een registratie aan te vragen bij de bevoegde instantie.

De Belgische VIHB-regeling houdt in dat bedrijven worden opgenomen in een databank welke, bij aanhouding van het transport, geraadpleegd kan worden door de Belgische autoriteiten.

Voor Vlaanderen zijn wij gemachtigd om aanvragen in te dienen en, na ontvangst van een registratiecode, aan de bedrijven te verstrekken. Een fotokopie van dit document moet in de vrachtwagen aanwezig zijn.

Van de Waalse overheid ontvangt u een document met uw registratiegegevens. Een fotokopie van dit document moet in de vrachtwagen aanwezig zijn.

Dit is ook van toepassing op het document dat u ontvangt van het Brussels Gewest.

Komt u er niet helemaal uit dan zijn wij u graag van dienst bij uw Belgische VIHB-registraties en kunnen wij deze volledig voor u verzorgen.

U kunt ons bereiken op  038 - 230 0614